Showroom op afspraak geopend 

 

 

 

   Brochure   Offerte aanvragen

Troffelvloeren

Bent u op zoek naar een sterke, strakke en naadloze vloer met een minimalistische uitstraling?

Een troffelvloer wordt gemaakt van fijn grind gemengd met een hoogwaardige epoxyhars, dat als bindmiddel dient. Als afwerking wordt er een speciale gel en aflaklaag aangebracht, waardoor de vloer afgesloten wordt voor vuil en vloeistoffen. Naar uw wensen kan de vloer mat of zijdeglans afgewerkt worden.

Voordelen troffelvloeren

Een troffelvloer heeft een afgesloten structuur waardoor vuil geen kans heeft om in de vloer te trekken. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om deze vloer schoon te houden. Ook met schrobmachines is dit geen enkel probleem. Troffelvloeren zijn bestand tegen een groot aantal chemicaliën en hebben een grote stoot- en slagvastheid. Naast het onderhoudsgemak is een troffelvloer naadloos en een stijlvolle toevoeging van uw interieur.

Toepasbaarheid

Een troffelvloer is ideaal voor woonkamers, keukens, slaapkamers maar ook voor winkels en kantoren. Door de voordelen van een troffelvloer, vinden troffelvloeren hierdoor zijn toepassing ook vaak in o.a. de voedingsmiddelen- dranken- en chemische industrie, de metaalverwerking, natte ruimten, bedrijfskeukens, recepties, garages, wasplaatsen en sanitaire ruimten.

 
 
   

Applicatie van troffelvloeren

Na de voorbehandeling wordt de troffelvloer gemend in onze mobiele werkplaats en geheel met de hand aangebracht op de ondervloer wat echt vakmanschap vereist. Met een troffelvloer is het mogelijk een naadloze overgang van horizontaal naar verticale werk te maken, iets wat steeds vaker wordt voorgeschreven door architecten ivm hygiene.  Sanitaire plinten en goten kunnen worden meegenomen zodat er een naadloze, waterdichte en hechte wand/vloerverbinding ontstaat. Uiteindelijk wordt de troffelvloer afgewerkt met een transparante toplaag ter bescherming. Voor het leggen van een troffelvloer moet u rekenen tussen de 3 en 4 dagen met een droogtijd van 2 dagen. Het resultaat is een harde onverslijtbare vloer met een kleurrijke uitstraling. De dikte van deze vloer bedraagt  +/- 6 mm.

Andere toepassingen voor troffelvloeren

Het is natuurlijk ook mogelijk om een logo, bedrijfsnaam of andere figuren in de troffelvloer te brengen. Aarzel niet en breng een bezoek aan onze showroom. Daar ziet u en loopt u zelf over de diverse troffelvloeren in diverse kleurmixen en ervaart u de kwaliteit en eigenschappen van een troffelvloer.

Uiterlijk van een troffelvloer

Door applicatiemethode en materiaaleigenschappen kan een troffelvloer lichte structuur en kleurverschillen vertonen.Tevens is het mogelijk dat er verwerkingskenmerken als bijvoorbeeld spaanslagen of rollerbanen in de trofelvloer zichtbaar zijn, met name bij strijklicht. Bij grote oppervlakten kunnen er bij strijklicht glooiingen waarneembaar zijn. In de loop der jaren kan er een geringe verkleuring optreden, zeker voor vloerdelen die in de volle zon liggen, lichtere vloeren zijn hiervoor gevoeliger dan donkere.

Vraag een offerte aan »

Gerealiseerde projecten

Ontdek welke mogelijkheden Lemmen Vloeren u kan bieden. Bekijk hier onze recente projecten.

Bekijk onze projecten »