top of page
1000026797.jpg

Vloeren en wanden

Microcement

Puin vrij

Microcement voor vloeren wordt rechtstreeks op de bestaande ondergrond aangebracht , zonder dat daarbij bouwresten ontstaan

SCHOONHEID IN 3 mm

Microcementvloeren hebben een zeer beperkte dikte , waardoor het niet nodig is om andere elementen van de kamer op maat te maken; deuren hoeven meestal niet te worden ingekort!

Maatwerk

 Microcement bestaat uit een cementachtige basis gemengd met diverse toeslagstoffen en minerale pigmenten. We hebben een breed scala aan producten. Afhankelijk van de uit te voeren toepassing kiezen we tussen het en of ander. Daarom is ons technisch advies, aangepast aan elke behoefte, van cruciaal belang 

MEERDERE AFWERKINGEN

Wij bieden een ruim assortiment microcementen voor vloeren, zowel voor commercieel als voor privégebruik, met verschillende eigenschappen en een enorme kleurvariëteit, waardoor we vloeren kunnen creëren die zijn aangepast aan elke omgeving (klassiek, modern, innovatief, enz.).

EENVOUDIG REINIGING

De afwezigheid van voegen voorkomt de verspreiding van bacteriën en schimmels. Daarom zijn microcementvloeren veel gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden. Bovendien zal het reinigen met uw robotstofzuiger op doorlopende vloeren effectiever zijn.

Voordelen Microcement

Afwerking

Microcement is een dunne laag cementmengsel met diverse toeslagstoffen die wordt aangebracht op verschillende oppervlakken, zoals vloeren, muren of meubels, om een naadloze en eigentijdse afwerking te creëren. Nadat het microcement is aangebracht, is het gebruikelijk om een beschermende afwerking aan te brengen om het te beschermen tegen slijtage, vlekken en andere schade.

 

Wij gebruiken een polyurethaan lak voor een beschermende afwerking.  In een matte variant, wat betekent dat het eindresultaat een niet-glanzende, maar matte uitstraling heeft.

1000026801.jpg

Voordelen PU lak 

01.

Onveranderlijk voor

UV-stralen / Kleurbehoud

02.

Slijt- en slag vastheid

03.

Antislip des gewenst

04.

 Waterbestendig

05.

Vlekbestendigheid

Tijdschema PLAATSING

Installatietijd: Hoe lang duurt het om een microcementvloer te installeren?

Dag 1: Voorbereiding en Egalisatie

  • We starten met het voorbereiden van de ruimte door de vloer te schuren en te egaliseren, zodat we een perfecte basis krijgen voor het nieuwe vloersysteem.

  • Indien nodig, brengen we een egalisatielaag aan op de cementdekvloer om eventuele oneffenheden te corrigeren en een glad oppervlak te creëren voor het microcement.

Dag 2 & 3: Microcement Applicatie

  • Op deze dag beginnen we met het aanbrengen van het microcement. Met zorg en precisie verspreiden we het microcement gelijkmatig over het oppervlak, ervoor zorgend dat het naadloos aansluit op alle hoeken en randen.

microcement-floors_cemher-06.png

Dag 4: Aflakken

  • Na voldoende droogtijd voor het microcement, gaan we verder met het aanbrengen van de aflak. Deze beschermlaag zal niet alleen de vloer duurzamer maken, maar ook zorgen voor een prachtige glans en afwerking.

Dag 5: Kwaliteitscontrole en Afwerking

  • We inspecteren zorgvuldig de gehele vloer om ervoor te zorgen dat alles perfect is. Eventuele kleine correcties worden uitgevoerd en de vloer wordt gereedgemaakt voor de laatste afwerking.

microcement-sistemas_cemher-07.png

Dag 1

Voorbereiding en egaliseren

Dag 3

Applicatie

Dag 5

Controle en afwerking

Dag 2

Microcement aanbrengen

Dag 4

Aflakken

Dag 6

Eindresultaat bewonderen en genieten

Wij helpen u graag...

Vraag vrijblijvend online een offerte aan

Kleuren Microcement 

Branco

Perla

Coffee

Schermafbeelding 2024-02-16 104816.jpg

Golden Sand

Schermafbeelding 2024-02-16 104751.jpg

Terracota

Onyx

Bone

Mojave

Fossile

Africa

Pizarra

Schermafbeelding 2024-02-16 104802.jpg

Reef

Schermafbeelding 2024-02-16 105015.jpg

Terra

Schermafbeelding 2024-02-16 104934.jpg

Cream

Schermafbeelding 2024-02-16 104959.jpg

Topo

Latte

Schermafbeelding 2024-02-16 105451.jpg

Latte

Schermafbeelding 2024-02-16 104829.jpg

Amazonia

Schermafbeelding 2024-02-16 104946.jpg

Cement

Hakuba

Schermafbeelding 2024-02-16 104330.jpg

Magnetic

Xenon Grey

Mountain

Militaire

Dark

Wat maakt

Lemmen Designvloeren

de beste keuze?

Keuzes...

Microcement of PU-gietvloer ?

Veel gestelde vragen

Welke kleuren en afwerkingen zijn beschikbaar?

Het vinden van de perfecte kleur voor je vloer, die harmonieert met je interieur, kan een uitdagende opgave zijn. Met een overvloed aan kleuropties en prachtige combinaties is het soms lastig om een keuze te maken. We nodigen je uit om onze showroom te bezoeken, waar je de kleuren in levenden lijve kunt ervaren. Ons team staat klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze.

Is microcement geschikt in combinatie met vloerverwarming?

Absoluut, microcementvloeren zijn geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming en zorgen voor een efficiënte warmteoverdracht.

Door de minimale dikte van slechts 2 tot 4 millimeter zul je maximaal rendement halen uit je vloerverwarming.

Hoe lang gaat een microcementvloer mee?

De levensduur van een microcementvloer kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de installatie, het onderhoud, de mate van belasting en het gebruik van de vloer. Over het algemeen kan een goed geïnstalleerde en goed onderhouden microcementvloer tientallen jaren meegaan. Met regelmatig onderhoud en indien correct behandeld, kan een microcementvloer een duurzame en langdurige vloeroplossing zijn.

Kan microcement op elke ondergrond worden aangebracht?

Microcement kan op bijna elke stabiele, schone en droge ondergrond worden aangebracht, zoals beton, cementdekvloeren, tegels, hout en gipsplaten. Voor optimale hechting kan het nodig zijn om de ondergrond voor te bereiden met een geschikte primer. Raadpleeg een professionele installateur voor advies over specifieke ondergronden.

In welke ruimtes is een microcementvloer het meest geschikt?

Microcementvloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ruimte in huis, inclusief woonkamers, slaapkamers, badkamers, keukens en zelfs commerciële ruimtes zoals winkels en restaurants.

bottom of page