top of page

Ook mogelijk voor traprenovatie

Siergrind

Duurzaamheid

Siergrindvloeren en trappen zijn bijzonder duurzaam vanwege de combinatie van steentjes en de acrylaat toplaag. Dit maakt ze bestand tegen slijtage, krassen en vlekken, waardoor ze geschikt zijn voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Veiligheid

De textuur van siergrindvloeren en trappen kan bijdragen aan een betere grip, waardoor het risico op uitglijden wordt verminderd, vooral wanneer ze worden gebruikt in vochtige omgevingen zoals badkamers of buitenruimtes.

Onderhoudsgemak

Over het algemeen zijn siergrindvloeren en trappen gemakkelijk te onderhouden. Ze kunnen eenvoudig worden gereinigd met een stofzuiger, bezem of vochtige doek. Periodiek dweilen met een mild reinigingsmiddel kan helpen om ze schoon en fris te houden.

Geluidsdemping

Siergrindvloeren en trappen kunnen geluid dempen, waardoor ze een goede keuze zijn voor ruimtes waar geluidsreductie gewenst is, zoals appartementen, kantoren of winkels.

Aanpasbaarheid

Siergrindvloeren en trappen kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en voorkeuren van de klant. Door te variëren in steentjesgrootte, kleuren en patroonontwerpen kunnen unieke en op maat gemaakte vloeren en trappen worden gemaakt.

Voordelen Siergrind

Afwerking

De afwerking met een acrylaat topcoating bij siergrindvloeren biedt meerdere voordelen. Deze coating zorgt voor een naadloze en duurzame afwerking die bestand is tegen slijtage, krassen en verkleuring. Het geeft de vloer een luxe uitstraling en maakt hem waterbestendig, waardoor hij geschikt is voor vochtige ruimtes. Bovendien is de vloer gemakkelijk te onderhouden, wat bijdraagt aan zijn langdurige schoonheid en functionaliteit.

254.jpg

Voordelen Acrylaat topcoat

01.

Langdurige schoonheid

02.

Slijt- en slag vastheid

03.

Antislip

04.

Waterbestendigheid

05.

Vlekbestendigheid

Tijdschema PLAATSING

Installatietijd: Hoe lang duurt het voor het plaatsen van een siergrind?

Dag 1: Voorbereiding van de ondervloer

  • Voor een tegelvloer: schuren van de tegelvloer om een goede hechting te bevorderen. Hechtprimer aanbrengen indien nodig.

  • Voor een cementdekvloer: aanbrengen van een hechtprimer om een goede hechting tussen de cementdekvloer en de siergrindvloer te garanderen.

Dag 2: Plaatsing van de siergrindvloer

  • De siergrindvloer wordt aangebracht op de voorbereide ondervloer. Afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de complexiteit van het ontwerp kan dit enige tijd in beslag nemen.

Dag 3: Sealen van de siergrindvloer

  • Het aanbrengen van een acrylaat coating op de siergrindvloer om deze te sealen. Dit zorgt voor extra bescherming en duurzaamheid van de vloer.

Het voltooien van de plaatsing van een siergrindvloer duurt over het algemeen 2 dagen, waarbij elke dag een specifiek onderdeel van het proces wordt uitgevoerd. Het is belangrijk om voldoende tijd te plannen tussen de verschillende stappen om ervoor te zorgen dat de vloer correct kan uitharden en drogen voordat de volgende fase wordt gestart.

Dag 1

Voorbereiding van de ondervloer

Dag 3

Sealen van de siergrind

Dag 2

Plaatsing van de siergrindvloer

Dag 4

Genieten van het levenslange eindresultaat

Wij helpen u graag...

Vraag vrijblijvend online een offerte aan

Kleuren Siergrind

Met een eindeloos scala aan kleurmogelijkheden en variërende korrelgroottes, kunt u uw creativiteit de vrije loop laten met siergrindvloeren. Het gebruik van diverse natuurlijke grindsoorten biedt keuzes uit natuurlijke tinten, maar ook trendy opties zoals vanillegeel, meloengeel en champagnegeel. Voor warme interieurs zijn er ook terra kleuren beschikbaar. Bovendien zijn er moderne keuzes zoals aluminium tinten en een uitgebreide collectie metallic kleuren, soms zelfs met extra glitters.

Wat maakt

Lemmen Designvloeren

de beste keuze?

Veel gestelde vragen

Kan siergrind worden geïnstalleerd op
bestaande vloeren?

Ja, siergrind kan vaak direct worden geïnstalleerd op bestaande vloeren, zoals beton, hout of tegels. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond schoon, vlak en vrij van scheuren is voor een optimale installatie.

Is siergrind
geschikt voor vloerverwarming?

Ja, siergrind is compatibel met vloerverwarmingssystemen. De open structuur van de vloer zorgt ervoor dat warmte gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor het een efficiënte en comfortabele keuze is voor vloerverwarming.

Is siergrind
geschikt voor buitentoepassingen?

Ja, siergrind kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het is ideaal voor opritten, tuinpaden, terrassen en andere buitenruimtes vanwege de goede drainage-eigenschappen en duurzaamheid.

Hoe wordt siergrind onderhouden?

Siergrindvloeren zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Regelmatig stofzuigen of vegen helpt bij het verwijderen van vuil en losse deeltjes. Vlekken kunnen worden gereinigd met een mild reinigingsmiddel en een vochtige doek.

In welke ruimtes is siergrind het meest geschikt?

Siergrind is geschikt voor diverse ruimtes, van woonkamers tot commerciële omgevingen zoals kantoren en winkels. Het is ook ideaal voor traprenovaties, waar het zorgt voor een stijlvolle uitstraling en de nodige grip en duurzaamheid biedt. Met verschillende kleuren en korrelgroottes past siergrind zich aan aan elk interieur, waardoor het een veelzijdige keuze is.

bottom of page