top of page
IMG_1235_Enjoy_Photography_Someren.jpg

Visgraad, Hongaarse punt, Recht

PVC vloer

Duurzaamheid

PVC-vloeren staan bekend om hun duurzaamheid en weerstand tegen slijtage, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor drukbezochte ruimtes zoals gangen, woonkamers en commerciële omgevingen.

Waterbestendigheid

Een van de grootste voordelen van PVC-vloeren is hun waterbestendigheid. Dit maakt ze ideaal voor ruimtes waar vocht en morsen veel voorkomen, zoals keukens, badkamers en wasruimtes. Ze zijn ook bestand tegen vochtschade, wat betekent dat ze niet zullen kromtrekken of vervormen bij blootstelling aan water.

Gemakkelijk onderhoud

PVC-vloeren vereisen minimaal onderhoud. Een eenvoudige reiniging met een stofzuiger en een vochtige dweil is meestal voldoende om ze schoon te houden. Ze hoeven niet te worden behandeld of opnieuw afgewerkt zoals sommige andere vloerbedekkingen.

Warmte-isolatie

PVC-vloeren bieden enige isolatie, waardoor ze helpen de warmte in een ruimte vast te houden. Dit kan helpen om de energiekosten te verlagen en de algehele energie-efficiëntie van een huis te verbeteren.

Geluiddempend

PVC-vloeren absorberen geluid, waardoor ze een goede keuze zijn voor ruimtes waar geluidsreductie belangrijk is, zoals appartementen of kantoren.

Voordelen PVC vloer

Verschillende legpatronen

Visgraad:

Het visgraatpatroon is een klassiek en elegant legpatroon waarbij de PVC-planken in een hoek van 45 graden worden geplaatst, waardoor ze lijken op de graten van een vis. Dit patroon creëert een tijdloze en verfijnde uitstraling die een vleugje luxe toevoegt aan elke ruimte. Het visgraatpatroon is zeer geschikt voor ruimtes waar u een traditionele of chique uitstraling wilt creëren.

Hongaarse punt:

De Hongaarse punt is een ander stijlvol legpatroon waarbij de PVC-planken in een zigzagpatroon worden geplaatst, waarbij de uiteinden elkaar overlappen. Dit patroon zorgt voor een uniek en opvallend effect dat de ruimte visueel interessanter maakt. De Hongaarse punt is ideaal voor wie op zoek is naar een vloer met karakter en diepte.

Planken recht:

Planken recht is een eenvoudig en tijdloos legpatroon waarbij de PVC-planken recht naast elkaar worden geplaatst. Dit patroon creëert een strak en modern uiterlijk dat goed past bij verschillende interieurstijlen. Het is een veelzijdige optie die geschikt is voor zowel traditionele als eigentijdse ruimtes.

IMG_1226_Enjoy_Photography_Someren.jpg

Wat maakt

Lemmen Designvloeren

de beste keuze?

Tijdschema PLAATSING

Installatietijd: Hoe lang duurt het om een PVC vloer te installeren?

Dag 1: Voorbereiding en primerapplicatie

 • Ochtend:

  • Inspectie van de tegelvloer om eventuele beschadigingen of onregelmatigheden te identificeren.

  • Schuren van de tegelvloer om de oppervlakte glad te maken en eventuele ruwheid te verwijderen.

  • Egaliseren van de tegelvloer met een geschikte egalisatiemassa om eventuele kleine oneffenheden te corrigeren.

 • Middag:

  • Voorbereiding van de cementdekvloer indien nodig, zoals het verwijderen van vuil en stof.

  • Aanbrengen van een epoxy primer op de cementdekvloer om de hechting van de egalisatiemassa te verbeteren en vochtisolatie te bieden.

Dag 2: Egaliseren en eerste deel PVC-vloerinstallatie

 • Ochtend:

  • Inspectie van de egalisatiemassa om ervoor te zorgen dat deze volledig droog en uitgehard is.

  • Indien nodig, licht schuren van de geëgaliseerde vloer om eventuele ruwheid te verwijderen.

 • Middag:

  • Beginnen met het aanbrengen van de PVC-vloer, beginnend bij een hoek van de kamer.

  • Snijden en plaatsen van de PVC-planken of -tegels volgens het ontwerp en patroon dat is gekozen.

Dag 1

Voorbereiding en primerapplicatie

Dag 5

Voltooiing van de PVC vloer

Dag 2

Egaliseren en eerste deel PVC

Dag 6

Eindresultaat bewonderen en genieten

Dag 3: Voltooiing van de PVC-vloerinstallatie

 • Ochtend:

  • Voortzetten met het leggen en bevestigen van de PVC-vloer, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan nauwkeurige plaatsing en uitlijning.

 • Middag:

  • Afronden van de PVC-vloerinstallatie, inclusief het trimmen van randen en het zorgvuldig afwerken van de laatste rijen of stukken.

  • Inspectie van de voltooide vloer om ervoor te zorgen dat alles correct is geïnstalleerd en afgewerkt.

Dit tijdschema kan variëren afhankelijk van factoren zoals de grootte en complexiteit van de ruimte, de ervaring van de installateurs en eventuele onvoorziene problemen die tijdens de installatie kunnen optreden. Het is altijd verstandig om wat extra tijd in te plannen voor het geval er vertragingen optreden.

Wij helpen u graag...

Vraag vrijblijvend online een offerte aan

Veel gestelde vragen

Kunnen PVC-vloeren op bestaande vloeren worden geïnstalleerd?

Ja, PVC-vloeren kunnen meestal op bestaande vloeren worden geïnstalleerd, zoals beton, tegels of hout, mits de ondergrond schoon, vlak en droog is. Dit maakt ze een goede optie voor renovatieprojecten waarbij het verwijderen van de bestaande vloer niet wenselijk of praktisch is.

Zijn PVC-vloeren glad?

Sommige PVC-vloeren kunnen een glad oppervlak hebben, vooral als ze nat zijn. Het is belangrijk om te controleren of de gekozen vloer geschikt is voor de beoogde ruimte, vooral als het gaat om vochtige of natte omstandigheden zoals badkamers en keukens. Veel PVC-vloeren hebben echter antislip eigenschappen om de veiligheid te verbeteren.

Hoe kan ik de juiste PVC-vloer kiezen voor mijn huis?

Bij het kiezen van een PVC-vloer zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals de stijl en kleur van de vloer, de mate van waterbestendigheid, de slijtvastheid, de installatiemethode en het budget. Het kan nuttig zijn om monsters te bekijken en professioneel advies in te winnen om de beste keuze te maken die past bij uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Zijn PVC-vloeren geschikt voor vloerverwarming?

Ja, PVC-vloeren zijn compatibel met vloerverwarmingssystemen. Ze bieden een goede warmtegeleiding en helpen de warmte gelijkmatig door de ruimte te verspreiden. Dit maakt ze een populaire keuze voor huiseigenaren die vloerverwarming willen installeren voor extra comfort.

In welke ruimtes is
een PVC vloer het meest geschikt?

Een PVC-vloer is het meest geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens, badkamers en wasruimtes, evenals drukbezochte ruimtes zoals gangen, woonkamers en commerciële ruimtes.

bottom of page