top of page

Van gekeurd zand met epoxyhars en epoxy toplagen.

Troffelvloer

Antislip eigenschappen

Afhankelijk van de afwerking kunnen troffelvloeren antislip eigenschappen hebben, wat de veiligheid verhoogt, vooral in omgevingen waar sprake is van vocht of olie, zoals in industriële keukens of werkplaatsen.

Naadloze afwerking

Dankzij de naadloze afwerking bieden troffelvloeren een strak en uniform oppervlak zonder voegen, wat esthetisch aantrekkelijk is en het schoonmaken vergemakkelijkt.

MILIEUVRIENDELIJK

Troffelvloeren zijn over het algemeen milieuvriendelijk omdat ze weinig afval genereren tijdens de installatie en een lange levensduur hebben, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden.

Esthetisch aanpasbaar

Troffelvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze aanpasbaar zijn aan verschillende interieurontwerpen en persoonlijke voorkeuren.

Onderhoudsvriendelijkheid

Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor ze geschikt zijn voor drukke omgevingen.

Voordelen Microcement

Afwerking

Het aanbrengen van een epoxy toplaag op troffelvloeren is een cruciale stap in het installatieproces, met verschillende voordelen. De toplaag biedt bescherming tegen slijtage, sluit poriën af voor waterbestendigheid, geeft de vloer een verbeterde glans, maakt onderhoud eenvoudig, verhoogt de chemische bestendigheid en behoudt de kleur en glans dankzij UV-stabiliteit. Kortom, deze afwerking verbetert niet alleen de bescherming en duurzaamheid van de vloer, maar ook de algehele uitstraling en functionaliteit.

272.jpg

Voordelen Epoxy topcoat

01.

Bescherming tegen slijtage

02.

UV-stabiliteit

03.

Antislip

04.

Verbeterde glans en uitstraling

05.

Vlekbestendigheid

Tijdschema PLAATSING

Installatietijd: Hoe lang duurt het om een troffelvloer te installeren?

Dag 1: Voorbereiding van de ondervloer + aanbrengen hechtprimer

  • Als de ondervloer een tegelvloer is, wordt deze geschuurd.

  • Vervolgens wordt een hechtprimer aangebracht en wordt de vloer geëgaliseerd.

  • Als het een cementdekvloer betreft wordt op dag 1 meteen hechtprimer aangebracht

Dag 2: Applicatie troffelvloer

  • De troffelvloer wordt aangebracht op de tweede dag.

Dag 3 & 4: Aanbrengen epoxy laag

  • Op deze dagen wordt de epoxy toplaag aangebracht. 

Dag 5: Afwerking van de troffelvloer

  • De troffelvloer wordt afgelakt met een matte PU-lak voor de uiteindelijke afwerking.

Dag 1

Voorbereiding van de ondervloer + aanbrengen hechtprimer

Dag 3

Aanbrengen epoxy laag

Dag 5

Afwerking van de troffelvloer

Dag 2

Applicatie troffelvloer

Dag 4

Aanbrengen epoxy laag

Dag 6

Eindresultaat bewonderen en genieten

Wij helpen u graag...

Vraag vrijblijvend online een offerte aan

Kleuren Troffelvloer

Het kiezen van de juiste kleur voor je troffelvloer is een belangrijke stap om de gewenste uitstraling van je ruimte te bereiken. Hoewel online afbeeldingen en beschrijvingen nuttig kunnen zijn, is het vaak het beste om persoonlijk naar onze showroom te komen voor een meer gerichte begeleiding.

In onze showroom kunnen we je een breed scala aan kleuropties laten zien en je adviseren over welke kleuren het beste passen bij de stijl en het decor van je ruimte. We begrijpen dat elke ruimte uniek is, en daarom bieden we een persoonlijke benadering om ervoor te zorgen dat je de perfecte kleur voor jouw troffelvloer vindt.

Bovendien kun je in de showroom de verschillende kleuren in verschillende lichtomstandigheden bekijken, waardoor je een beter idee krijgt van hoe de kleur eruit zal zien in je eigen ruimte.

Kortom, we nodigen je graag uit om onze showroom te bezoeken, waar ons deskundige team klaar staat om je te helpen bij het kiezen van de ideale kleur voor jouw troffelvloer.

225.jpg

Wat maakt

Lemmen Designvloeren

de beste keuze?

Veel gestelde vragen

Wat is een troffelvloer?

Een troffelvloer is een type vloer gemaakt van fijn zand vermengd met hoogwaardige epoxyhars als bindmiddel. Het wordt handmatig aangebracht op de ondervloer en afgewerkt met een speciale gel en aflaklaag voor bescherming en duurzaamheid.

Kan een troffelvloer worden aangepast aan specifieke ontwerpeisen?

Ja, troffelvloeren kunnen worden aangepast aan specifieke ontwerpeisen door het selecteren van verschillende kleuren en afwerkingen. Ze kunnen ook worden voorzien van logo's, bedrijfsnamen of andere patronen indien gewenst.

Hoe lang gaat een troffelvloer mee?

Met het juiste onderhoud kunnen troffelvloeren vele jaren meegaan. Hun duurzaamheid en bestendigheid tegen slijtage maken ze een langetermijninvestering voor diverse toepassingen.

Zijn troffelvloeren geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers?

Ja, troffelvloeren zijn bestand tegen vocht en kunnen worden geïnstalleerd in vochtige ruimtes zoals badkamers. De naadloze afwerking voorkomt het binnendringen van vocht en maakt de vloer gemakkelijk schoon te maken.

In welke ruimtes is een troffelvloer
het meest geschikt?

Troffelvloeren zijn geschikt voor verschillende ruimtes, waaronder woonkamers, keukens, slaapkamers, winkels, kantoren en industriële omgevingen zoals fabrieken en magazijnen.

bottom of page